Kategorier
Uncategorized

Hur ser trapphuset ut?

Den som genomgått en ögonoperation med laser kan få en ny syn på saker och ting. Denna nya syn kan riktas mot många saker, som det egna hemmet eller för den delen trapphuset. Om du sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening, eller äger en fastighet, kommer du kanske att bli varse att det är dags att renovera och måla om trapphuset.

När du gjort en ögonoperation med laser dröjer det några dagar innan din syn så att säga har nått sin fulla potential. Du kanske inte har perfekt syn (vad det nu är) men du kommer att se så bra som du kan göra, och det utan glasögon eller linser. 

Du kommer då att betrakta saker i din omgivning på ett annat sätt. Det kan t.ex. gälla hur det ser ut i trapphuset. Har färgen börjat flagna? Är väggarna smutsiga? Finns det annat som skulle behöva åtgärdas? Kanske är det helt enkelt dags för en genomgripande trapphusrenovering med målning av hela trapphuset. Många väljer att samtidigt byta ut ytterdörrarna till säkerhetsdörrar. 

Trapphusmålning kan göras på många sätt, som du kan läsa om på Trapphusmålning.net. Det blir vanligare och vanligare att man tar hänsyn till husets historia, och hur trapphuset såg ut när fastigheten var ny, när man gör en trapphusmålning.

Tre lyckade renoveringar i Stockholm

Den som googlar lite kan hitta flera exempel på lyckade trapphusmålningar. Det är vanligt att bostadsrättsföreningar lägger upp bilder och annan information på sina webbplatser. Tre exempel från Stockholm är:

  • BRF Tröskverket i Enskede, som förutom att måla om trapphuset och installera säkerhetsdörrar även byter ut armaturer och installerar postboxar.
  • BRF på Gärdet, som byter ut belysningen och även renoverar källaren. 
  • BRF i Vällingby som ger oss några bilder på hur det såg ut innan arbetet inleddes. Vi får dock inte se hur det ser ut idag.