Kategorier
Uncategorized

Snygga kontor ett måste

Har ni ett snyggt kontor? Alla trivs i snygga kontor. Ju finare kontor, desto viktigare känns jobbet som man arbetar med. Har du också märkt det.

Om kontoret har en egen reception, och dina kunder eller besökare måste skriva in sig innan de kan träffa dig, känns det inte som att ditt jobb betyder väldigt mycket då, eller hur? Och har ni också ett fint och modernt kök, med en fin kaffeautomat, då bara känner man hur viktig alla dina arbetsuppgifter verkligen är.

Tvärtom också. Ju sämre kontoret är, desto mindre viktigt kanske arbetet känns? Den som är arbetsgivare, kanske borde tänka på detta.

En bra chef erbjuder fina kontor

Du som är arbetsgivare, eller bolagsägare, kanske borde tänka på att ha så fina kontor det bara går, om du vill ha personal som arbetar bra. Ju mer effektiv personal du, som är arbetsgivare, vill ha, desto finare kontor, kanske du ska skaffa?

Definitionen av ett bra kontor:

  • ventilation – det är viktigt att personalen får lagom mycket frisk luft inomhus, så att det inte blåser på personalen, men heller inte så att de inte får syrerik luft. Syrefattig luft gör personalen sömnig och trött.
  • toaletter – det måste finnas bra med toaletter så att personalen kan besöka dem, och som inte ska behöva vänta på att de blir lediga.
  • kök – köken är viktiga. En hungrig personalgrupp är inte bra. En lagom mätt personal arbetar bäst. Är man för hungrig så blir det omöjligt att koncentrera sig på sina arbetsuppgifter.
  • lagom värme och svalka – fryser personalen? Eller sitter de och svettas? Varken eller är särskilt bra för arbetsmoralen. En lagom rumstemperatur är det absolut bästa.
  • städat kontor – att ha ordning och reda på sitt kontor är det absolut viktigaste. En röra på kontoret, blir till röra i ekonomin, koncentrationen och administrationen. Anlita städfirma som tar hand om kontorsstädningen!