Kategorier
Uncategorized

Se upp för falska coronatester

Just nu är det stor efterfrågan på coronatester i landet. Många av de test som säljs online är dock inte säkra. Många test går också åt till vårdpersonal och till de som ingår i olika riskgrupper. Betyder det att den som har ett viktigt jobb, men inte står i absoluta frontlinjen mot viruset, inte kan testa sig alls mot Covid-19? Jo, det finns faktiskt ett annat sätt.

Under dessa dagar är det inte många som tänker att de ska boka in en operation med ögonlaser. Därför passar vi på att skriva om ett annat ämne. Det finns faktiskt vissa likheter mellan ögonlaser och tester för Covid-19, även kallat Coronavirus. Den främsta likheten är att det är viktigt att vara misstänksam mot oseriösa aktörer, som verkar lova lite för mycket. 

Det är viktigt att välja ett coronatest som är CE-märkt, om man vill testa sig för Covid-19. Onelab erbjuder tester som påvisar antikroppar mot viruset SARS-CoV-2, som är en form av Coronavirus. Mer om testet finns att läsa på https://onelab.se/coronatest. 

Viktigt att tänka på med coronatest

Läkemedelsverket har stoppat försäljningen av några av de tester som säljs på nätet, och som påstås kunna påvisa coronavirus. En del av dessa tester är t.o.m. hälsovådliga, skriver Dagens Nyheter.  

Onelabs test är inte av denna typ, utan det handlar om en hälsoundersökning för företag som har utökats med metoder för att diagnosticera antikroppar mot Covid-19. Det kan framför allt vara värdefullt för företag och organisationer som har många möten och resor i sin verksamhet. Om antikroppar konstateras hos medarbetare kan man ta ett beslut om dessa ska återgå till arbetsplatsen.
I Göteborg har anställda inom äldrevården erbjudits tester för att kunna avgöra om deras milda luftvägssymtom är vanlig förkylning, som ju orsakas av ett annat Coronavirus, eller något allvarligare.