Kategorier
Uncategorized

Så skönt slippa glasögon på näsan

Har du funderat på att operera ögonen mot närsynthet? Du vet väl om att det är en så gott som riskfri operation att operera mot närsynthet? Det är i princip en liten lins som opereras in i ögat och gör att du som är närsynt ska kunna se bra på långa avstånd. Fördelarna med att slippa glasögon som allt som oftast åker upp och ner på näsan är många. Du blir friare när du ska röra dig, på arbetet om det är så att du till exempel arbetar med praktiska arbeten.

Yrken som verkligen behöver friheten

Det finns ju många yrken som kan behöva friheten att slippa glasögon. De kan ju till exempel vara:

  • Dykare
  • Brandmän
  • Kockar och kallskänker
  • Hantverkare, renoverare, takläggare

Tanken att en dykare skulle behöva glasögon är ju lite bisarr. Det borde väl vara uppenbart att det inte går att arbeta som dykare om man inte har friheten att kunna se utan glasögon. Även brandmän behöver kunna se utan att behöva glasögon. Ofta dyker de ju rakt in i rök och har svårt att se klart. Har de då så dålig syn att de behöver glasögon kan de ju inte riktigt göra ett fullgott arbete som brandmän. Även i ett kök kan man behöva se ordentligt när man lagar mat. Det är ganska svettigt att arbeta i ett varmt kök.

Hantverkare behöver friheten utan glasögon

Så snart man arbetar med praktiska saker, som hantverkare till exempel, behöver man kunna röra sig fritt utan glasögon. Däremot kan man alltid behöva skyddsglasögon, som skyddar ögon och ansikte mot damm, utstickande bjälkar eller till och med spikar eller skruvar. Förutom skyddsglasögon behöver man ju alltid bära hjälmar, säkerhetssele och riktiga spikskor, som skyddar fötterna mot uppstickande spikar eller skruvar.

44 svar på ”Så skönt slippa glasögon på näsan”