Kategorier
Uncategorized

Äntligen är det slut på pandemin

Är det inte en stor lättnad att vi äntligen har blivit av med pandemin? Äntligen kan vi träffas igen, och slipper hålla oss hemma. Att inte kunna träffas har ju lagt all verksamhet inom hälsobranschen omöjlig. Visserligen kan man ge råd åt patienter som har ont, eller som behöver behandling, via internet och säga till dem vad de ska göra, men det är absolut inte möjligt att ge massage via internet till dem som har ont i kroppen. Man kan absolut säga till människor att ta sig ut och jogga, men inte kunna undersöka dem som har fått ont i fötterna eller benen på grund av arbets- eller idrottsskada.

Nu kan alla jobba som vill det

Att pandemin är hävd eller åtgärdad är en förutsättning för att alla som jobbar inom hälsobranschen ska kunna fortsätta sin verksamhet. Och den ser ut att blomstra som aldrig förr. Det har kommit rapporter om att arbetslösheten är lägre än någonsin, vilket gynnar alla, unga som gamla, utbildade och outbildade. Hälsobranschen behövs bredvid hälsovården. Ibland är det ju inte alltid som läkarna och den medicinska vården har svar eller behandlingar för sjukdomar, ibland behöver hälsobranschen ge stöd till friskvård, istället än till sjukvården. Ibland når inte sjukvården fram till sjuka människor.

Hälsobranschen behövs!

Särskilt gäller det när det kommer till smärta. Smärta är ett väldigt diffust symtom på något; allt från cancer till oro som sätter sig i magen. Många läkare har svårt att kunna härleda var smärtan kommer från. 80 % av alla sjukdomar är psykosomatiska. Med det menas att nästan alla sjukdomar kommer från att psyket är i obalans, man mår dåligt mentalt, men istället för att ge mentala besvär får man även kroppsliga besvär. Av den anledningen är det viktigt att hälsobranschen finns. Allt kan inte läkas med mediciner, eller operationer. Ibland måste kroppen få hjälp av läkas med hjälp av motion, massage, behandlingar med laser eller akupunktur. Det är därför som hälsobranschen behövs, de erbjuder alternativa vägar till att må bättre.

Många som arbetar inom denna bransch är egenföretagare, och som sådan är det svårt att överleva mitt under pandemin. Då är det lättare om man kan få ekonomisk hjälp så att det blir lättare att fokusera på verksamheten istället för på ekonomisk administration. Läs mer här: viredo.se/vi-erbjuder/redovisningsbyra-stockholm.