Kategorier
Uncategorized

Allt oljud stressar oss

Visste du om att oljud kan stressa människor väldigt mycket? Tänk bara på alla lärare som får tinnitus efter att ha arbetat i flera år i skolor, eller sjuksköterskor på sjukhus som arbetar där människor pratar, skriker eller skrapar med stolar och bord. Det samma gäller ju i synnerhet arbetare som arbetar i industrier, byggarbetsplatser och kontor där det slamras en hel del. Oljud utomhus är lite svåra att komma till rätta med. Det går nästan inte. Då får man själv bära öronskydd, men inomhus så går det faktiskt att göra en hel del för att komma till rätta med oljudet.

Ta hjälp av akustikplattor

Man kan till exempel bygga bort oljud inomhus med hjälp av akustikplattor. Antingen så kan man bygga dem i innertaket, eller även på väggen. De flesta väljer dock att placera dem på innertaket, där ingen lägger märke till dem, mer än att de bildar snygga undertak i skolor, restauranger, affärer eller på olika gym. Även gym kan ha en massa oljud. Man vill ju kunna lyssna på musiken, för den hjälper en att träna bättre, men vill slippa lyssna på andras träningsmaskiner och annat oljud när många tränar på samma ställe.

Högre koncentration och bättre resultat

Det som är bra att när man väl bygger bort oljud och dämpar det så kan man få till riktigt fina resultat. När människor kan koncentrera sig på din uppgift, om det är i en skola, ett kontor eller på någon annan arbetsplats eller där människor gärna vistas, så kan man få mer än hälften så stort resultat av koncentration, ökad arbetskapacitet, bättre betyg i skolorna för alla skolbarn och för universitetsstudenter. Akustikplattor gör verkligen underverk. Här kan du läsa mer om akustikplattor: https://kamak.se/akustikplattor/.