Vilka är de vanligaste riskerna när man fixar synproblem?

Under många år har LASIK-operationer varit ett av de mest populäraste och effektivaste behandlingsmetoderna för personer med synproblem. Trots att metoden anses vara relativt säker så är det fortfarande en operation – och precis som alla operationer så finns det risker att ta hänsyn till. Om du planerar att genomgå LASIK är det viktigt för dig att först sätta dig in i alla risker och komplikationer som kan uppstå. Vi har här för sökt att nämna några av de vanligaste bieffekter som finns.

Din syn kan förändras: Det finns en risk att ögonläkaren ger dig en bättre syn – men denna syn kanske fortfarande kräver att du har på dig glasögon och kontaktlinser. Utav denna anledning kanske du blir tvungen att genomgå operationen igen. Vidare, vad skulle hända om du fick för bra syn? Ja, då ser du självklart väldigt bra men det finns risk att synen i framtiden blir lite suddig. Men samtidigt är det ibland bättre att få en bättre syn än en sämre syn. Försök att välja rätt ögonläkare så att du får tar på en med gedigen erfarenhet.

Ibland kanske du får ha på dig glasögon och kontaktlinser. Det händer att vissa patienter fortsätter att bära glasögon efter sin operation. Detta är självklart du behöver diskutera med din ögonläkare men vissa personers ögon passar inte för LASIK. Dina ögon kanske har för stora problem för att LASIK ska ha en positiv påverkan på dig.